Rolul mediatorului in convingerea partii sa aleaga medierea

Rolul unanim acceptat al mediatorului este cel al facilitatorului / catalizatorului comunicării și a unui facilitator al negocierii.

Pentru a avea succes în facilitare, mediatorul însuși trebuie să comunice și să negocieze, cu părțile, dar și în numele părților. Asadar, mediatorul are rolul de comunicator si de negociator.

Cu toate acestea, deoarece se consideră că părțile însăși trebuie să comunice intre ele și să isi exprime opinia cu privire la soluția potrivită, ele trebuie adesea încurajate, pregătite pentru astfel de acțiuni.

Un alt rol al mediatorului care este delicat si foarte discutat este acela de persuadare si convingere a partilor in ceea ce priveste acceptarea medierii, ca solutie alternativa de rezolvare a conflictului, iar mai apoi convingerea in ceea ce priveste acceptarea optiunilor in dezbatere.

Mediatorul trebuie sa detina abilitatile necesare pentru a informa partile cu privire la avantajele medierii, acesta trebuie sa detina calitati de bun psiholog si negociator pentru a putea persuada partile sa accepte medierea.

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *