Despre.

Pune punct conflictelor. Alege intelept! Apeleaza la mediere!

Te intrebi cumva daca exista si o alta cale sau modalitate  pentru a gasi o solutie la situatia problematica cu care te confrunti decat instanta de judecata?

Raspunsul este da! Da exista si o alta modalitate prin care poti sa-ti solutionezi orice tip de conflict si anume MEDIEREA.

Daca esti in situatia in care nu iti mai doresti continuarea casatoriei, ai copii si vrei ca acestia sa resimta cat mai putin trauma separararii parintilor, dar nu te intelegi cu celalalt parinte cu privire la toate detaliile cresterii copiilor din pozitia de parinti separati, atunci te invit sa alegi medierea. Prin mediere vei putea clarifica si stabili toate detaliile legate de separare si viata post-separare. Alengand medierea si nu instanta de judecata unde conflictul, in loc sa se sfarseasca repede, se poate amplifica si poate creste in intensitate pe masura ce procesul avanseaza, vei fi un om castigat.

Atunci cand iti doresti sa treci cat mai repede peste un moment dificil al vietii tale,  daca te pui pe tine si pe copiii tai pe primul plan, atunci alege intelept. Alege  medierea, aceasta fiind o alternativa mult mai eficienta, mai putin stresanta si mai eleganta de a-ti rezolva orice neintelegeri, discutii aprinse, neclaritati pe care le ai cu mama copiilor tai sau cu tatal copiilor tai. Fii intelept ca tata! Fii inteleapta ca mama! Alege medierea in orice situatie conflictuala din interiorul unei familii! Alege sa-ti continui viata cat mai frumos, fara conflicte lungi prin salile de judecata. Alege iertarea si pacea in defavoarea unui razboi care nu sti cat va dura si ce pagube va produce! Desi, de multe ori, e mult mai usor sa alegem lupta, allege, totusi, sa nu dai curs unui razboi, stiind principiul ca orice razboi s-a incheiat tot la masa tratativelor. De ce sa porti un razboi de durata, care te va consuma psihic foarte tare, care iti va afecta atat viata profesionala cat si cea personala, cand poti ca, inca de la inceput, sa apelezi la un profesionist, adica la un mediator, care te poate directiona, astfel incat sa gasesti cele mai potrivite solutii pentru incheierea conflictului pe care il traversezi. In mediere toate partile trebuie sa fie multumite de rezultatul discutiilor. La judecata poti pierde iar celalalt poate  castiga. Apoi situatia se poate inversa atunci cand razboiul continua si se merge mai departe la o instanta superioara. In mediere insa mediere ambele parti sunt castigate, pentru ca procedura  medierii implica mai multe sedinte de mediere in cadrul carora se vor regla tensiunile emotionale, se va diminua intensitatea conflictului, se vor stabili obiectivele fiecarei parti implicat, practic se va face o analiza riguroasa a situatie pentru ca, in final, sa se ajunga la solutii agreate de amandoi.

Parcurgerea procedurii. Etapele medierii:

Semnarea contractului de mediere asigura inceperea procedurii. Imediat dup ace avem un contract de mediere, vom incepe derularea sedintelor de mediere.

Ca si procedura, sedintele de mediere pot fi fie separate, adica nu este nevoie sa te intalnesti cu celalalt. Discutiile, in aceasta situatie, sunt doar intre mediator si una dintre cele doua parti implicate. Totodata, sedintele de mediere pot fi si comune. Adica, la discutii, participa in acelasi timp, toate partile din conflict si mediatorul.

Numai parcurgand aceste sedinte de mediere, vom putea ajunge impreuna la o solutie care te va multumi atat pe tine, cat si pe ecalalta parte cu care te afli intro situatie pe care nu o puteti rezolva si clarifica singuri.

Mediatorul alege cea mai buna varianta privind desfasurarea sedintelor de mediere, in ceea ce priveste desfasurarea sedintelor de mediere, separate sau comune, avand ca obiectiv final, terminarea conflictului si ajungerea la un Acord de Mediere. Aici, in cadrul acestui Acord de Mediere, mediatorul va redacta intelegerea la care au ajuns partile la finalizarea procedurii de mediere. In situatia medierea esueaza, iar partile nu au reusit sa ajunga la un acord, mediatorul va intocmi Procesul Verbal de inchidere a medierii.

Semnarea Acordului de Mediere reprezinta cel mai important moment al procedurii, deoarece acest lucru ne arata ca partile s-au inteles, iar medierea a fost un success. Acordul de mediere va fi insotit si de procesul verbal de incheiere a medierii.

Mediatorul este acel profesionist care isi va folosi toate cunostintele si intreaga sa experienta profesionala pe care o are, tocmai pentru a te sprijini in gestionarea oricarei situatii conflictuale, astfel incat sa ajungi la o intelegere cu celalalt.

Eu, Simona Maria Petcu sunt mediator, dar sunt si doctor in psihologie si iti garantez ca imi voi folosi toate cunostintele pe care le am pentru a te ajuta sa-ti gestionezi eficient emotiile, sa te echilibrezi emotional si mai apoi sa gasesti cele mai potrivite solutii pentru situatia dificila si nepotrivita pe care o traversezi. Mai mult decat atat  tot ce se intampla in procedura medierii este confidential, iar eu, ca mediator, sunt neutru si impartial, chiar daca la inceput doar unul dintre voi a apelat la serviciile mele ca mediator. Insa, atata vreme cat vom incheia un contract de mediere, ce va fi semnat de tine, de cealalta parte cu care esti in conflict si de mine, ca mediator, eu iti garantez impartialitatea si neutralitatea mea, in acord cu prevederile Legii Medierii.

Daca doresti sa parcurgi aceasta procedura a medierii, insotit/insotita de avocatul tau, as vrea sa-ti spun ca orice domn sau doamna avocat este binevenit in cabinetul meu de mediator. Impreuna vom face tot ceea ce stim si putem pentru a preintampina un conflict de durata. Timpul de solutionare a oricarui tip de conflict prin mediere este semnificativ mai mic decat cel mai scurt proces derulat la instanta! Practic durata de solutionare a unui conflict la mediator, nu se compara cu timpul in care ati putea solutiona orice conflict cu oricine, apeland la judecata. Procesele dureaza mult. Uneori ani de zile. Sunt istovitoare, sunt costisitoare, ne tulbura viata si existenta, drept urmare va invit sa alegeti intelept si sa apelati la mediere, procedura care va poate ajuta sa va intoarceti la o viata fara dispute, certuri, conflicte intr-un timp extrem de scurt comparativ cu ceea ce se intampla la tribunal.