Domenii de expertiză în mediere

Medierea are o raza larga de actiune. Asa cum la judecata te duci sa rezolvi absolut orice tip de conflict si prin mediere poti sa solutionezi orice tip de disputa. Si aici ma gandesc atat la partea civila, cat si la partea penala.

 

Minori si Familie:

 

Asadar, daca nu te intelegi cu fostul tau partener de viata cu privire la continuarea casatoriei, la exercitarea autoritatii parintesti, la pensia de intretinerea a minorului/minorilor, dar si cu privire la timpul pe care fiecare parinte il va petrece cu copilul sau dupa divort/separare, atunci poti apela cu incredere si deschidere la serviciile unui mediator care are experienta in solutionarea conflictelor de familie. Ca mediator autorizat si doctor in psihologie, am instrumentat si m-am ocupat de multe si variate cazuri din acest domeniu sensibil, cazuri dificile sau chiar extrem de dificile pe care le-am abordat gandindu-ma in permanenta la copilasi. In fata ochilor mei sunt si vor ramane mereu copiii clientilor mei care trebuie ajutati sa creasca frumos, sanatos si a caror zambete nu trebuie sa le dispara de pe chip sub nicio forma, indiferent ce situatii si ce necazuri ai traversat de-a lungul vremii, alaturi de celalalt parinte. Ei, copiii, merita tot ce e mai bun si mai frumos! Iar noi, parintii lor, suntem datori sa facem tot ce putem pentru a le oferi o copilarie fara grji si fara conflicte, pe pincipiul “daca-i copil sa se joace” nu sa stea pe la tribunale sau in tensiunea create tocmai de cei care ar trebui sa-i protejeze de orice rau….

 

Domeniul Penal:

 

De asemenea,  daca din nefericire esti victima oricarei infractiuni, esti parte vatamata in orice tip de dosar penal, poti sa apelezi la un mediator si sa-l chemi la mediere pe cel care a savarsit o anumita infractiune astfel incat sa-si repare raul produs, prin mediere. Poti solicita si poti obtine daune materiale, adica prejudiciul care ti-a fost creat, mai exact paguba pe care ai suferit-o, dar si daune morale pentru situatia emotionala, nepotrivita, nefireasca in care ai fost pus datorita savarsirii unei infractiuni.

Pe de alta parte daca voit sau nu, ai savarsit orice tip de infractiune, pentru care iti pare rau, poti apela la un mediator care va lua legatura cu partea vatamata  si care va incerca sa va ajuta pe amandoi sa va intelegeti si sa reparati cat de mult se poate din raul care a fost deja facut.

In situatiile de natura penala, atunci cand o societate comerciala este parte vatamata, medierea se poate desfasura intre o persoana fizica si respectiva societate comerciala care isi va putea recupera astfel, rapid, orice prejudiciu suferit, dar poate pretinde si daune morale.

 

Domeniul comercial:

 

Mai mult, medierea se poate realiza nu numai intre persoane fizice, dar si intre persoane juridice, prin reprezentantii lor legali, Asadar, medierea comerciala este cea mai rapida modalitate de clarificare a unor situatii financiare intre doua sau mai multe societati comerciale. Mediatorul te poate ajuta in situatia in care societatea ta are sume de bani de recuperat, printr-o negociere pe care o desfasoara cu ambele parti implicate. Parcurgand procedura medierii ce va fi derulata si condusa de un mediator profesionist, orice societate comerciala poate fi ajutata sa isi regleze situatia economica cu partenerii de afaceri, in sensul de a intra in posesia sumelor de bani restante. Astfel relatiile comerciale dintre parti pot fi restabilite, iar raporturile de colaborare reluate, daca se va dori si acest lucru. Daca nu, obiectivul medierii poate ramane doar recuperarea sumele de bani restante, recurgand la aceasta modalitate eleganta si rapida.