De ce sa alegeti medierea?

Deși beneficiile medierii variază într-o oarecare măsură în funcție de natura disputei și de modelul de mediere aplicat, iata sunt câteva dintre beneficiile asociate în mod obișnuit cu medierea:

RECUNOAȘTERE: În cadrul audierii partile câștigă înțelegerea punctului de vedere al celorlalte părți și o oportunitate sporită de a fi auzite și înțelese.

IMPUTERNICIRE: Părțile sunt împuternicite să decidă ele însele dacă vor și cum  doresc să rezolve o situație. Acest aspect de auto-determinare al medierii corespunde adesea aspirațiilor mai mari ale modului în care indivizii și întreprinderile doresc să-și desfășoare viața și să facă afaceri în general.

VITEZA: În soluționarea sau restrângerea litigiilor prin intermediul medierii, părțile evită întârzierea unei terțe părți sau rezultatul hotărârii judecătorești.

ECONOMIC: În soluționarea sau restrângerea domeniilor de litigii prin intermediul părților, medierea salvează o cantitate enormă de timp, energie și cheltuieli asociate cu conflictele și litigiile prelungite.

CONFIDENȚIALITATE: În timp ce procesele sunt chestiuni publice, ceea ce se întâmplă la o mediere poate fi păstrat confidențial prin acord.

În California, comunicările generate în cadrul unei medieri sunt inadmisibile și trebuie păstrate confidențiale în secțiunea Codul de evidență 1119.

CALITATEA SISTEMELOR: Studiile arată că părțile care încheie acorduri voluntare prin mediere sunt mult mai susceptibile de a-și îndeplini angajamentele asumate în astfel de acorduri decât în ​​cazul rezoluțiilor impuse prin lege.

EVITAREA REZULTATELOR RELE:

Prin intermediul medierii, partile evită atât rezultatele "câștig-pierdere", cât și cele "pierdere-pierdere", aceste rezultate fiind asociate litigiilor.

Sursa: https://www.mediate.com/articles/huertaL1.cfm

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *