3 lucruri care nu au legatura cu medierea!

 Mai jos puteti citi un articol redactat de Justin Kelsey, mediator certificat MCFM, o desemnare rezervată membrilor Consiliului Massachusetts pentru medierea conflictelor din familie.

„Medierea a devenit o alternativă populară la procedurile judiciare, mediatorii soluționând litigii de toate felurile. Dar există încă o mare confuzie cu privire la ceea ce este medierea și ce poate face un mediator pentru oameni.

 Unele dintre cele mai comune preconceptii sunt urmatoarele:

  1. Medierea nu este arbitraj

Mulți oameni presupun că scopul unei medieri este de a avea o parte terță pregătită să-i ajute să ia decizii prin alegerea unei soluții atunci când nu pot fi de acord, iar această concepție greșită a fost popularizată de spectacole precum Untying the Knot.

Când suntem implicați într-un argument sau într-un conflict, există o tendință de înțeles că trebuie să câștigam sau să ne justificam ca este corect asa cum spunem noi. Dacă nu putem convinge cealaltă parte că avem dreptate și ca ea greșeste, atunci vrem ca altcineva să ia decizia.

Dacă mergeți în instanță pentru a rezolva o dispută și nu puteți ajunge la o înțelegere, judecătorul (sau, în unele cazuri, un juriu) va fi acel cineva. Dacă angajați un arbitru, atunci el va lua decizia în locul unui judecător, însă medierea este ceva diferit.

Medierea este procesul prin care sunteti ajutati sa luati decizia impreuna.

Chiar și un profesionist instruit nu va ști niciodată atât de multe despre viața și obiectivele dumneavoastra, la fel de bine precum stiti si dvs. De ce să decidă pentru dvs.?

  1. Medierea nu este un avocat pentru doi oameni!

Mulți oameni aleg medierea deoarece doresc sfatul unui avocat, dar nu doresc să plătească pentru doi avocați. În timp ce un mediator care este și avocat vă poate oferi informații juridice, dar nu poate sa va sfatuiasca pe fiecare in parte.

Motivul pentru care un mediator nu vă poate oferi consiliere juridică este că mediatorul nu vă reprezintă pe dvs. sau pe cealalta parte.

Nu este etic sau practic pentru un avocat să reprezinte ambele părți într-un caz.

De fapt, regula 1.7 din Normele de conduită profesională din Massachusetts interzice unui avocat să reprezinte un client dacă această reprezentare va fi direct impotriva unui alt client.

Nu este rezonabil să credem că un avocat poate reprezenta în același timp doi clienți adversi în aceeași acțiune și să aibă grijă de ambele interese.

  1. Medierea nu este meditatie!

Bine, știu că acest lucru pare evident, dar într-o lume în care motoarele de căutare controlează fluxul de informații, există încă unii oameni care cred că medierea și meditația sunt același lucru.

Dacă căutați aplicații pe iPhone legate de mediere, primiți mai mult aplicații de meditație. În plus, medierea și meditația au unele lucruri în comun.

Medierea implică ascultarea și direcționarea obiectivelor înainte de a lua decizii.”

Sursa: http://www.mediate.com//articles/KelseyJ4.cfm

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *