Importanta citirii emotiilor

Redau mai jos un articol scris de Joseph C. Markowitz, avocat cu o experienta de  peste 30 de ani in domeniul afacerilor. Markowitz a fost instruit ca mediator, cu 15 ani in urma, și a efectuat un număr substanțial de medieri in calitate de membru al panourilor de mediere din cadrul Curții Supreme a Judecătoriei din Los Angeles.

„In al 2 –lea film Guardians of the Galaxy exista un personaj numit Mantis care are puterea de a simti starea emotionala a oricarei persoane pe care o atinge. Nu le poate citi gandurile, dar le poate citi sentimentele.

Personajul arată că este adesea mai important să înțelegi emoțiile decât gândurile raționale.

Puterea de a citi starea emoțională a celorlalți este importantă în soluționarea conflictelor, poate mai importantă decât înțelegerea a ceea ce oamenii cred că este un conflict.

Emoțiile se pronunță asupra logicii în cea mai mare parte a timpului și identificarea acelor emoții poate ajuta la stabilirea conexiunilor care să permită părților să rezolve conflictul.

Filmul sugereaza ca citirea starilor emotionale a altora necesita un fel de super-putere. Dar nu este asa.

Unii oamenii sunt deschiși în ceea ce privește expunerea sentimentelor lor. Puteti spune ca sunt suparati sau frustrati, tristi sau fericiti.

Uitati-va la expresia lor faciala sau ascultati tonul vocii. Singurul truc este de a acorda atentie acestui lucru, in loc sa ne concentram doar pe ceea ce spun oamenii.

Una dintre cele mai utile tehnici pe care le-am învățat în mediere și alte forme de rezolvare a conflictelor este de a identifica starea emoțională a cuiva care tocmai a terminat de vorbit. Oamenii vor fi de acord cu tine daca le spui ceea ce ei simt. Daca etichetati in mod eronat starea lor emotionala, ei va vor spune si asta si va vor oferi o alta sansa de a o face corect.

Odată ce oamenii simt că starea lor emoțională este înțeleasă, se vor simți mai auziti.

Și odată ce se întâmplă asta, aveți o bază pentru crearea de legături și ruperea impasului."

Sursa: https://www.mediate.com/articles/MarkowitzJbl20170526.cfm

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *