Apelati cu incredere la mediere!

incuviintare-acord-mediereDe fiecare data cand eu, ca mediator, inchei un acord de mediere, am un puternic sentiment de multumire pentru ca stiu ca asa pot si eu contribui la bunul mers al vietii unor oameni ce au avut norocul, curajul si putinta sa isi inchida un conflict sau altul prin mediere, fara stres prin salile de judecata, fara bani irositi degeaba pe expertize si contraexpertize si lista poate continua..

Cand vorbesc insa despre partajarea bunurilor obtinute in timpul unei casatorii ce s-a desfacut, pot spune ca partile, adica cei care apeleaza la serviciile mediatorului, au un avantaj care trebuie obligatoriu luat in calcul, si anume, plata taxei de timbru la jumatate.

La ultimul acord de mediere pe care l-am incheiat si care a avut ca obiect neintelegerile dintre soti cu privire la partajarea bunurilor dobandite in timpul casatoriei dintre parti totul a decurs foarte repede si bine! Cei doi soti au fost cat se poate de cooperanti astfel incat au reusit sa stabileasca si au convenit de comun acord partajarea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei prin acord de mediere ce s-a finalizat cu intelegerea totala, deplina si definitiva intre cei doi.
Toata lumea a avut de castigat pentru alegerea solutionarii partajului la mediator!
Prin mediere foștii soți au sansa de a ajunge la o înțelegere în privința impartirii bunurilor partajabile, a modului în care își împart atât valorile dobândite cât și obligațiile comune pe care le au (exemple: apartamentul dobândit în timpul căsătoriei, casa de la țară/vacanță construită/renovată împreună, care se aflată în proprietatea părinților unuia dintre ei, autoturismul, mobilierul, creditele, contractate la bănci sau alte instituții de creditare etc).
Dacă foștii soți au deja un proces pe rolul instanței de judecată, acestia pot, în tot cursul procesului, în orice fază a judecății, împreună sau oricare dintre ei, să apeleze la un mediator, așa cum am arătat mai sus, situatie in care li se va restitui jumatate din taxa de timbru (daca ea a fost deja platita).
Așadar, pentru ca foștii soți să beneficieze de toate facilitățile partajului prin mediere, acestia trebuie sa apeleze cu incredere la un mediator. Practic oricare dintre fostii soti poate initia procedura medierii. Dupa acceptarea medierii si de catre celalalt fost sot, obiectivul final este ajungerea la un acord cu privire la modul in care vor fi impartite bunurile. Pentru a se ajunge la acest acord de mediere, fostii soti vor depune toate eforturile necesare de comunicare, relationare, cooperare in cadrul sedintelor de mediere astfel incat dupa parcurgerea acestora sa poata fi semnat Acordul de Mediere. Acest acord va fi depus la instanta pentru ca instanta de judecata sa ia act de el si sa-l investeasca cu formula executorie prin transpunerea lui intr-o hotarare judecatoreasca. Practic acest acord de mediere va fi atasat cererii de chemare in judecata ce va fi formulata la instanta de judecata competenta. Depunerea acordului de mediere la instanța de judecată, chiar și înainte de termen, va fi insotita de cererea de restituire a taxei judiciare de timbru (daca ea a fost platita deja) sau de cererea de calculare a taxei de timbruavand in vedere ca aceasta va fi platita la jumatate datorita acordului de mediere depus la dosarul cauzei.

Foștii soți care apelează la mediere pentru a-și soluționa problema partajului bunurilor deținute în timpul casatoriei, pot beneficia de îndrumare cu privire la pașii care trebuie facuți astfel incat situatia conflictuala sa fie depasita cat mai curand si intensitatea conflictului sa scada treptat pana la disparitie.

 

 

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!
AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !
Dr. Simona Maria VLĂDICA
Mediator autorizat

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *