Mesajul domnului Gabriel Oprea prim-ministru interimar, viceprim-ministru pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, cu ocazia „Zilei justitiei”

"Ziua Justiției este un prilej de a-i sărbători pe toți cei care și-au adus contribuția la schimbarea în bine a sistemului judiciar din România, cei datorită cărora astăzi ne putem mândri cu o Justiție puternică, independentă, un simbol al stabilității instituțiilor statului de drept și al respectării drepturilor cetățenilor", a declarat Gabriel Oprea, prim-ministru interimar. 

"Activitatea Justiției este un martor al nivelului de evoluție a societății, dar și un indicator al determinării autorităților naționale de a apăra drepturile și libertățile fundamentale.

Apreciez, astfel, ca orice român de bună-credință, hotărârea cu care instituțiile statului intervin pentru combaterea faptelor ce constituie amenințări la adresa securității naționale, cum ar fi criminalitatea economică sau corupția.

Ca om politic, am sprijinit și voi sprijini în continuare, fără rezerve, activitatea Justiției, având convingerea că o justiție puternică este în interesul tuturor românilor. De altfel, Justiția are un rol deosebit în progresul României, contribuind la imaginea pozitivă și credibilitatea în plan extern a țării noastre.

Apreciez cooperarea dintre instituțiile care alcătuiesc sistemul de justiție și cele care fac parte din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, iar această cooperare cunoaște un trend ascendent. 

În ceea ce mă privește, vă asigur că voi fi întotdeauna un promotor al dezvoltării și modernizării instituțiilor statului român și a acelor măsuri care au ca scop consolidarea sistemului judiciar. 

Mult succes în aplicarea și apărarea Legii! La mulți ani!" – mesajul domnului Gabriel Oprea, prim-ministru interimar.

 

Sursa: Biroul de Presa – Guvernul Romaniei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *