Importanta medierii familiale

mediere familie

mediere familieToate familiile, la un moment dat, pot avea diferite situatii conflictuale care sa aduca dificultati si stres. Disputele familie pot fi aproape despre orice.

Unele dintre cele mai comune subiecte in medierea si in concilierea disputelor familiale sunt:

  • Dispute intre sot si sotie
  •  Contactul cu copii ( cuplurile separate sau familii extinse )
  • Sprijin financiar pentru copii ( in cuplurile separate)
  • Lipsa de incredere
  • Litigiile cu privire la ingrijirea parintilor
  • Partile sunt implicate si in ciuda problemelor  au un scop comun ce ii va apropia – deci armonia in familie se poate restabili.
  • Spatiul – pentru a se ajunge la  un acord oamenii au nevoie de spatiu pentru a-si gasi si propune propria solutie.
  • Concizie – Medierea este un proces scurt si intens, canalizat spre viitor. Acesta reuseste sa evite deschiderea unor noi rani si glisarea participantilor in afara conflictului si din nou in mijlocul conflitului .
  • Puterea de neutralitate – este un proces in care nu se judeca, mediatorul este neutru ceea ce face ca participantii sa fie mai sinceri si mai relaxati.

Atunci cand comunicarea este dificila iar deciziile critice sunt puse in asteptare, familiile ar putea avea nevoie de ajutorul unui mediator calificat care sa ii ajute sa rezolve impasul in care sunt. In mediere, specialistii se ocupa de problemele aflate in litigiu, in timp util si in confidentalitate. Este o cooperare mai degraba decat un proces contradictoriu, astfel încat participantii sunt adesea capabili sa isi repare singuri relatiile tensionate.

Mediere familiala va ajuta sa rezolvați un conflict si sa ajungeti la un acord cu privire la toate aspectele legate care au cauzat conflictul. Este un proces voluntar si confidential care va ajuta sa ajungeti la decizii comune.  Mediatorii nu va spun ce sa faceti, dar va ajuta sa vedeti  diferite optiuni pentru solutionarea lucrurilor, astfel încat sa se ajunga la propriile acorduri cu privire la toate aspectele legate de conflict, fie ca este vorba de divort, aranjamente pentru copii, finante sau de proprietate. Medierea familiala a devenit una dintre metodele preferate pentru a rezolva si pentru a preveni litigiile de familie, in special in cazul in care copiii sunt implicati. Acordurile care au fost negociate in mod liber ajuta la restabilirea comunicarii si a intelegerii.

Medierea este de asemenea disponibila pentru alti membri ai familiei, cum ar fi bunicii, care ar putea avea dificultati in relatia cu sotul sau sotia copilului lor. Avantajele mederiii familiale pe termen lung:

Surse

Marian Roberts. “Mediation in Family Disputes: Principles of Practice” [Electronic Version]

http://www.mediate.com

http://familylawyers.in

http://www.nfm.org.uk

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *