Avocatul Poporului nu intelege medierea si avantajele acesteia

In textul de mai jos fac trimitere la acest articol: https://www.avocatnet.ro/articol_51948/Avocatul-Poporului-Divor%C8%9Bul-n-ar-trebui-s%C4%83-se-poat%C4%83-face-printr-un-acord-de-mediere.html

 

Nu ajunge cati copii sufera ca urmare a divorturilor la instanta?? Ori Avocatul Poporului nu stie sau nu-i pasa efectiv de dramele zilnice prin care copiii sunt abuzati emotional, iar parintii lor devin adulti nefunctionali ca urmare a unui conflict care creste in intensitate atunci cand e la instanta!?!?

Se pare ca institutiile statului pun accent pe conflict in loc sa se implice si sa faca tot ceea ce este necesar pentru promovarea medierii si a solutionarii pe cale amiabila a situatiilor conflictuale!

Unde mai pui ca medierea este o procedura bazata pe confidentialitate absoluta, ceea ce nu se intampla la instanta unde toate rufele murdare din familie se spala in public. Ori Avocatul Poporului se gandeste ca este de preferat ca justitiabilii sa mearga la instanta in loc sa aiba optiunea de a stabili termenii separarii prin divort intr-un birou de mediator unde se pot analiza si stabili cele mai bune solutii pentru fostii soti dar si pentru copiii lor!?!?

E clar ca “Avocatului Poporului” fie nu intelege medierea si avantajele ei, fie are o rafuiala personala cu cineva din breasla sau ceva similar …

Mai mult, solicit Avocatului Poporului sa faca public studiul conform caruia instantele ar fi “impartite” si ar solicita o asemenea absurditate! Sa vedem si noi niste cifre oficiale, nu povesti.

Rog Consiliul de Mediere sa lupte pentru mediere si pentru mediatori, dar si pentru numeroasele avantaje pe care medierea le aduce in vietile fiecarui roman!

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *