Sunt mandra ca sunt MEDIATOARE!

“In temnita am fost si ati venit la mine”! zice Hristos …Si eu am fost in temnita de multe ori la clientul meu si am stat mult de vorba cu el, mai mult decat cu orice alt  client.

De ce? Pentru ca am vazut ca are suficiente resurse interioare pentru indreptare. Mai pe scurt, cred in el in acest sens, l-am investit cu incredere de la prima sedinta. Simtul meu de psiholog nu m-a inselat nici de aceasta data.
Asadar, astazi am prezentat personal in fata instantei de judecata rezultatul unei lungi, dar frumoase medieri penale derulata pe de-o parte in penitenciarul Rahova si pe de alta parte la sediul societatii comerciale: Acordul de Mediere.
Multumesc mult doamnei judecator pentru termenele acordate pentru mediere si respectarea dreptului inculpatului la mediere.
Multumesc clientului meu din penitenciar pentru creditul pe care mi l-a acordat in conditiile in care am pornit la drum avand depus la dosar (chiar de catre avocata) un inscris, mai exact un e-mail, prin care doamnei avocat alese (!!!) de inculpat i se raspundea de catre societatea parte vatamata ca “NU DORIM MEDIERE”, doamna incercand sa fac dansa “medierea”. Asta se intampla atunci cand “altcineva” incearca sa faca o mediere (desi nu este un profesionist in mediere) in locul celui indreptatit sa o faca, MEDIATORUL. Se pare totusi ca medierea nu e ceva atat de simplu si usor de facut cum ar fi inclinati sa creada unii, altii. Medierea trebuie facuta numai de mediatori!!!
Eu zic sa ne respectam unii pe altii si sa ne respectam profesiile pe care le avem si sa lucram in echipa nu sa pretindem ca le stim pe toate sau ca le putem face pe toate asa de unii singuri!!!
Mai mult, doamna avocat (aleasa) s-a opus acordarii unui termen pentru mediere in fata instantei. Acela a fost momentul in care a fost revocata de inculpat, acestuia fiindu-i desemnat un avocat din oficiu. Avocatul din oficiu a pledat pentru mediere la fiecare termen la care eu am trimis cerere de amanare pentru mediere. Astazi doamna avocat din oficiu a venit la mine si se bucura ca un copil pentru ca AM REUSIT MEDIEREA. Asa DA!!!!! Sunt incantata ca am cunoscut-o si am felicitat-o pentru profesionalism.

Prin urmare, aceasta a fost de departe cea mai grea mediere penala pe care am condus-o si pe care am incheiat-o cu succes. Nu am renuntat nici macar atunci cand nimic nu mai parea sa fie in favoarea medierii … si AM REUSIT SA SEMNAM IERI !
Sunt mandra ca sunt MEDIATOARE!

Nu numai ca am incheiat cu succes medierea, dar clientului meu din temnita i s-a oferit oportunitatea de a se angaja cu contract de munca … chiar la partea vatamata care a hotarat sa ii acorde omului “o a doua sansa COMPLETA”.

P.S. Pentru studentii mei: … eu si el va multumim!

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *