Mesajul Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis de Ziua Justitiei 2016

klaus iohannisConsilier prezidential, doamna Prof. Univ. Dr. Elena Simona Tanasescu a transmis mesajul Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis cu ocazia evenimentului de celebrare a Zilei Justitiei ce s-a desfasurat duminica, 3 iulie 2016, la Curtea de Apel Bucuresti:

 

„In acest proces de consolidare a justitiei vreau sa va asigur ca aveti in mine un partener de dialog si un sustinator ferm pentru toate reformele care garanteaza lupta anticoruptie. (…) Faptul ca au existat cazuri izolate in care au fost alesi primari cercetati chiar condamnati pentru coruptie nu inseamna in niciun caz diminuarea sprijinului cetatenilor pentru lupta anticoruptie. Integritatea si cinstea sunt in continuare asteptate de la politicieni, de la alesii locali si de la toti cei care fac parte din administratie.
In ultima perioada au avut loc numiri in functii de conducere in cadrul autoritatilor care fac parte din puterea judecatoreasca. In acest an, se vor organiza alegeri pentru stabilirea noilor membri CSM si pentru alte functii de conducere din sistemul instantelor judecatoresti. Imi exprim convingerea ca atat cei numiti cat si cei alesi in functii la nivelul autoritatii judecatoresti vor mentine si vor promova necontenit cele mai importante valori ale democratiei europene – garantarea statului de drept, asigurarea si protejarea independentei justitiei in fata oricaror presiuni de natura politica sau economica si garantarea dreptului si libertatilor indivizilor”

 

Sursa: Agerpres

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *