Senatul a adoptat modificarile la ordonanta privind doctoratele

modificari 1462812235Plenul Senatului a adoptat luni proiectul de lege referitor la doctorate cu 88 de voturi „pentru” şi două „împotrivă”, astfel încât universităţile vor fi cele care vor decide acordarea şi retragerea tilului de doctor. 

Ordonanţa de urgenţă privind doctoratele a fost modificată substanţial de comisia de învăţământ a Senatului, astfel încât universităţile vor fi cele care vor decide acordarea şi retragerea tilului de doctor. De asemenea, senatorii din comisie au abrogat articolul care prevedea că „certificatele şi diplomele de licenţă, de master şi/sau de doctor încetează să mai producă efecte juridice, din momentul comunicării dispoziţiei de retragere a acestora”.

„În vederea profesionalizării activităţilor privind organizarea studiilor universitare de doctorat şi pentru a asigura schimbul de bune practici, instituţiile organizatoare de studii universitare pot înfiinţa un Colegiu Naţional al Instituţiilor Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat, denumit, în continuare (CNIOSUD)”, potrivit raportului Comisiei, dezbătut la sfârşitul lunii aprilie în plen.

 

Pentru mai multe informatii click AICI!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *