Global Pound Conference Series launched in Singapore

GPC top2In perioada 17-18 martie Curtea Suprema din Singapore a gazduit primul eveniment Global Conference Pound (GPC) Series, un proiect la scara larga care vizeaza „modelarea viitorului solutionarii litigiilor si imbunatatirea accesului la justitie”.

 

 

Proiectul, numit dupa Roscoe Pound a fost dezvoltat ca raspuns la apelul sau pentru mai multe date privind solutionarea litigiilor, intr-un discurs din anul 1976 spunand urmatoarele: „Avem de date mult mai bune decat dispunem in prezent, asupra a ceea ce se intampla in realitate in instantele de judecata, astfel incat sa putem dezvolta unele notiuni sofisticate si sa identificam tipurile de cazuri care reprezeinta principali candidati pentru solutionarea alternativa. Avem nevoie de mai multe date cu privire la rolul jucat de unii indivizi cheie in acest proces.”

 

Evenimentul de lansare din Singapore a gazduit aproape 300 de participanti cu drept de vot, dintre care 8% utilizatori, restul fiind in mod egal echilibrati intre consilieri 23%, furnizori de adjudicative 22%, furnizori de baza non-adjudicative 24% si influentatori 23%.

 

Constatarea cea mai interesanta din dezagregarea raspunsurilor oferite de aceste categorii diferite, este ca exista prea des o diferenta intre modul in care consilierii, diferiti furnizori si/sau influentatori percep nevoile si preferintele partilor, in comparatie cu modul in care partile declara ca le percep. Aceasta diferenta pare a fi in conformitate cu datele colectate in cazul pilot din 2014 dezvaluind faptul ca poate exista un decalaj semnificativ intre nevoile si asteptarile partilor si ceea ce este furnizat acestora de catre furnizori si consultanti.

 

Viitoarele evenimente care au urmat in etapele de deschidere din Singapore vor furniza informatii valoroase ale cercetatorilor si autoritatilor de reglementare pentru a face recomandari cu privire la imbunatatirea nu numai a serviciilor de arbitraj, dar si accesul la metode de solutionare a disputelor.

 

Pentru mai multe detalii vizitati http://globalpoundconference.org/

 

Sursa: http://www.internationalarbitrationasia.com/

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

 

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *