Medierea in domeniul business – solutie rapida si ieftina

gala excelentei in mediereCea de a IV-a ediție a Galei Excelenței în Mediere reunește anul acesta pentru prima dată, elita mediatorilor din România și reprezentanți de marcă ai mediului de afaceri. În cadrul evenimentului, care va avea loc în perioada 15-16 aprilie, la Cluj-Napoca, antreprenorii și reprezentanții corporațiilor, vor afla cum pot câștiga timp și bani prin mediere.

 „Oamenii de afaceri apreciază confidențialitatea și celeritatea soluționării disputelor prin mediere. În țările europene, medierea în business este cea mai convenabilă, eficientă și civilizată cale de rezolvare a conflictelor. De aceea, în cadrul Galei Excelenței în Mediere, antreprenorii se vor întâlni cu mediatori din toată țara și vor discuta cazuri concrete, care vor arăta de ce medierea reprezintă o normalitate într-un mediu de afaceri prosper și matur”, declară Anca Lucia Stancu, managerul MediereNet.ro, care, alături de un grup de colegi mediatori entuziaști, organizează anual Gala Excelenței în Mediere.

Evenimentul debutează în 15 aprilie, în Capitala Medierii, Cluj-Napoca, în prezența numeroșilor invitați speciali: Wouter Reijers, Consulul onorific al Olandei la Cluj-Napoca, Marius Manzat, președintele CJ Cluj, Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, Mihaela Lutas, prorector UBB, Mohammad Jaradat, rector Universitatea Bogdan Voda, Mihnea Stoica, Directorul centrului cultural și academic olandez, Ramona Bulcu, procuror, reprezentant PICCJ, Anca Gheorghiu, reprezentant Ministerul Justiției, Andrea Chis, judecator Curtea de Apel Cluj, Ciprian Paun, avocat, Ionela Cuciureanu – Cosmovici Intelectual Property, Ulise Blaj, reprezentant Rondocarton, Angela Laur, reprezentant Vivasan, Adrian Stancu, reprezentant Sindicat Porsche, Shajjad Rizvi – Little people, Roxana Stăniloiu – LSRS, Paul Baru – BNI Romania, Cristian Moldovan – Loftiness, Emilia Botezan sef serviciu relatii externe si investitori Primaria Cluj, precum și instituțiile si oamenii de afaceri, care susțin medierea.

În cadrul evenimentului va fi prezentată și prima echipă de elevi mediatori din România, care prin activitatea ce o desfășoară la Transylvania College au scăzut semnificativ numărul conflictelor din școala care formează viitori lideri în afaceri.

La Conferința profesională “Medierea în România – necesitate și normalitate”, din 16 aprilie , mediatorii si invitații lor vor avea ocazia sa asiste și să  afle  studii de caz.  Participanții vor asculta viziunea despre mediere a magistraților, avocaților, oamenilor de afaceri, a sindicatelor și vor afla primii  noutăți din  lumea medierii.

Programul Conferintei poate fi vizualizat, integral, aici.

Mediatorii din întreaga țară își pun mari speranțe în modificarea legii medierii

Ediția 2016 a Galei Excelenței în Mediere are loc cu puțin timp înainte de modificarea legii medierii. Propunerea de modificare a legii medierii a fost depusă în Parlament și urmează să fie dezbătută în regim de urgență. Cele mai importante modificări vizate se referă la introducerea procedurii obligatorii a medierii ca și condiție prealabilă în anumite tipuri de dispute și introducerea valorii executorii a acordului de mediere, în anumite condiții. Mediatorii își doresc de multă vreme un cadru legal actualizat, care să pună în valoare profesia de mediator și care să fie motivant pentru beneficiarii serviciilor de mediere.

Gala Excelenței în Mediere este organizată de Medierenet.ro, sub patronajul Consiliului Județean Cluj, împreună cu Primăria Cluj-Napoca, Universitatea Babeș Bolyai, Universitatea Bogdan Vodă, Transylvania College, cu sprijinul mediatorilor, a asociațiilor profesionale ale mediatorilor, precum și cu suportul sponsorilor: Rodocarton, Sâmburești, Aqua Carpatica, Vivasan, Loftiness, Wind Hunters, Cristiana Radu Media, Luminita Balazs Fashion, Allure, Art Flora.

Parteneri media ai evenimentului: TVR Cluj, AvocatNet, Burda Romania, Juridice, Mediasinfo, Comunitatea profesiilor liberale, Clujust, Explore Medicine TV.

 

Sursa: Tudor Communication

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

 

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *