Gala Excelentei in Mediere – Editia a IV-a, Cluj-Napoca

logo gala 2014 marca inregistrataCluj-Napoca găzduiește, în perioada 15-16 aprilie 2016, Gala Excelenței în Mediere, ediția a IV-a. Cluj-Napoca s-a dovedit a fi un oraș prietenos cu mediatorii si, din acest motiv , incepand cu 2013, Cluj Napoca a devenit “Capitala Medierii”.

De ce revenim la Cluj-Napoca?

Chiar de la prima editie, care a avut loc in septembrie 2013, Gala Excelentei in Mediere a reusit sa adune in acelasi loc cateva sute de mediatori. A fost primul pas spre crearea unei reale comunitati a mediatorilor din intreaga Romanie. O comunitate care merge dincolo de interesele minore, de grup, si care are drept scop binele si mai binele romanilor si a celor care practica aceasta profesie aflata inca la inceput de drum in tara noastra. La editia inaugurala a Galei Excelentei in Mediere, am discutat cu totii despre ce inseamna in viata de zi cu zi profesia pe care o practicam, am schimbat idei si ganduri, am discutat despre lucrurile bune, dar si despre cele mai putin placute care se petrec in cadrul acestei profesii. Am pus tara la cale, cum s-ar spune.

La urmatoarele doua editii, mai 2014 si februarie 2015, am avut bucuria implicarii in organizarea evenimentului national al mediatorilor a Universitatii Babes Bolyai, Universitatii Bogdan Voda, Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, Facultatea de Stiinte Politice si Comunicare precum si a Institutului Roman de Evaluare si Statistica.
Am avut alaturi de noi banci care ofera produse specifice profesiilor liberale( Leumi, Bank, Libra Internet Bank, CEC Bank), edituri juridice (C.H.Beck), firme de consultanta si audit(PWC, Eurocount si Audit), societati civile de avocati(SCA Laura Elena Chiorean si Asociatii, SCA Podaru, Buciuman si Asociatii,SCA Bustea-Deheza si Asociatii).
Ne-am bucurat de implicarea activa in organizarea Galei Excelentei in Mediere a magistratilor si de participarea la eveniment a judecatorilor si procurorilor din Cluj-Napoca si a celor din structurile superioare (ICCJ, Parchetul General, Consiliul Superior al Magistraturii).

Fiind cel mai mediatizat eveniment profesional al medierii am avut parteneriate media cu agentii nationale de presa(Agerpres), publicatii online(romanialibera.ro, avocatnet.ro, juridice.ro, transilvaniareporter.ro,Bursa.ro, Capital.ro, Evz.ro,Faclia.ro), radio-uri locale(NapocaFM).

Gala Excelentei in Mediere inseamna mai mult decat organizatori, invitati, participanti si premianti. Scopul evenimentului este de a promova medierea si a o aduce in atentia cetatenilor romani, pentru ca noi stim ca partile care isi solutioneaza litigiile prin mediere castiga mai mult decat bani si timp.

Gala Excelentei in Mediere a devenit traditie!

Daca e primavara deja se stie ca este si Gala Excelentei in Mediere!
In 2016, editia a IV-a a Galei Excelentei in Mediere face noi si mari pasi inainte pe drumul promovarii si recunoasterii medierii ca normalitate in societatea romaneasca.
Un pas spre marea familie a mediatorilor din toate colturile Romaniei. 
Un pas catre elevii mediatori, de la Transylvania College Cluj-Napoca, care formeaza unica echipa de elevi mediatori din Romania.
Un pas catre reprezentantii mediului de afaceri care apreciaza celeritatea si confidentialitatea procedurii medierii pentru rezolvarea diverselor situatii din activitatea lor.
Gala Excelentei in Mediere ofera prilejul mediatorilor din toata tara de a se intalni cu reprezentanti ai institutiilor publice, ai mediului de afaceri si ai mass-media intr-un mediu prietenos, in cadrul evenimentului care a devenit traditie. Interactiunea directa dintre mediatori si oameni de afaceri aduce plusvaloare in activitatea viitoare a fiecaruia.

Cererea si oferta in mediere

Experienta editiilor anterioare ne-a ajutat sa vedem ca a trecut timpul actiunilor inchise adresate strict profesionistilor in mediere. E momentul ca elita mediatorilor sa isi impartaseasca experienta cu cei pe care isi doresc sa ii aiba clienti in birourile lor.

Tocmai de aceea, in acest an la eveniment sunt invitati sa participe: oameni de afaceri din toata tara reprezentand diverse domenii de activitate (productie, IT, investitii financiare, constructii, dezvoltare imobiliara, comert, banci, edituri juridice, trusturi de presa, consultanta si audit financiar, accesare fonduri europene si guvernamentale, fashion, beauty, impresariat artistic, turism, arhivare, training, clinici si spitale private, invatamant privat pre-universitar si universitar), precum si ambasadori, demnitari publici, oameni politici( Parlamentari si Europarlamentari), reprezentanti ai sindicatelor, judecatori, procurori, notari, avocati.

Gala Excelentei in Mediere este unicul eveniment anual si national al mediatorilor din Romania

Ne-am propus sa ne adunam intr-un numar mult mai mare fata de cel de anul trecut pentru ca de la editia anterioara  nu am mai avut prilejul sa ne intalnim la nici un alt eveniment national si anual al mediatorilor.
Ne-am propus sa vedem ce putem schimba, pentru ca totul sa mearga spre mai bine. Spre mai binele mediatorilor si al celor care apeleaza la mediere.

Gala Excelentei in Mediere 2016 are loc sub auspiciile unui eveniment dorit si asteptat de multi dintre mediatorii din Romania: modificarea legii medierii.

Este firesc sa ne dorim un cadru legal actualizat, care sa puna in valoare profesia de mediator si care sa fie motivant pentru beneficiarii serviciilor de mediere.
Vom avea alaturi de noi initiatori si sustinatori ai proiectului de modificare a Legii 192/1996.

Premiem excelenta in mediere!

Gala Excelentei in Mediere premiaza mediatorii de elita care au avut merite deosebite in anul anterior.

Dar este si prilej de bilant in apropierea aniversarii a 10 ani de la aparitia legii medierii in Romania.

De ce prilej de bilant? Poate pentru ca cei care practica profesia de mediator stiu de unde au plecat, stiu unde au ajuns, stiu ce pot si mai ales stiu ce vor.

Medierea trebuie sa intre pe fagasul firesc al integrarii profesiei in normalitatea spatiului romanesc.
Medierea este normalitate!

Evenimentul, organizat sub patronajul MediereNet.ro® si al Consiliului Judetean Cluj, va avea loc in perioada 15-16 aprilie 2016, la Transylvania College din Cluj-Napoca.

 

Sursa: www.medierenet.ro

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

 

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *