Medierea ajuta familiile sa isi rezolve disputele cu parintii in varsta

medierea disputelor familialeMedierea poate ajuta fratii si rudele sa ia decizii corecte cu privire la modul in care sa aiba grija de un membru al familiei in varsta, deoarece perioada batranetii este un subiect delicat pe care multe familii nu il abordeaza.

Sa ai grija de cei dragi la batranete este o sarcina stresanta si emotionala cu care un numar tot mai mare de oameni va trebui sa se confrunte in urmatorii ani.

Persoanele cu varsta de peste 65 de ani vor reprezenta 25% din populatie in anul 2041, potrivit prognozelor facute de BCStats.

Copiii adulti de multe ori se inteleg foarte bine, dar conflictele pot aparea atunci cand parintii evita sa vorbeasca despre problemele sensibile. Acesta este cazul in care medierea poate sa intervina si sa ajute, spune Gloria Gutman, Profesor la Centrul de Cercetare Gerontologic SFU:

„Medierea ar putea ajuta copii sa clarifice care sunt preferintele parintilor, deoarece copiii si parintii nu discuta aceste tipuri de probleme legate de ingrijirea la batranete”.

Angajarea unui mediator pentru a rezolva neintelegerile cu privire la imbatranirea parintilor este deja o practica comuna in SUA , spune Joan Braun, avocat si mediator care lucreaza cu persoanele in varsta: „Pe acest plan cred ca medierea va avea o crestere semnificativa deoarece este o modalitate buna de a rezolva genul acesta de dispute care pot fi foarte stresante si de a ajunge la un rezultat care ajuta familia sa coopereze foarte bine.”

 

EMOTIA SI ANXIETATEA

Un mediator poate ajuta membrii familiei sa-si comunice problemele lor atunci cand neintelegerile devin emotionale. Parintii nu sunt de acord cu faptul ca proprii copii se cearta pe tema acestui subiect, deci aici poate exista o incarcatura emotionala puternica.

 

GASIREA UNUI MEDIATOR

Fiecare familie are o dinamica diferita, dar familiile cu membri in varsta ar trebui sa gaseasca un mediator care sa aiba experienta in rezolvarea conflictelor cu seniorii, dar este important sa se tina seama de faptul ca persoanele in varsta au in cele din urma dreptul de a lua decizii cu privire la propria lor sanatate si administrarea finantelor.

 

Sursa: www.mediate.com

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *