Justitia in afara instantelor – prin mediere

In luna noiembrie a fiecărui an, țări din întreaga lume celebrează „Săptămâna Internațională a Justiției Restaurative”, având ca obiectiv creșterea nivelului de conștientizare a specialiștilor din sistemul justiției penale și a societății civile cu privire la utilizarea medierii între infractor și victimă – ca modalitate facultativă de soluționare a conflictelor pe cale amiabilă. Anul acesta, săptămâna dedicată justiției restaurative se desfăsoară în perioada 15-22 noiembrie.

In acest context, ELSA București (asociație a studenților la drept care activează la nivel național) a avut inițiativa de a organiza pe data de 17 noiembrie 2015, Prelegerea „Justiția in afara instanțelor: căi alternative de soluționare a conflictelor”, manifestare ce a avut ca obiectiv dezvăluirea unei arii, mai puțin cunoscută, cea a metodelor de soluționare a litigiilor în afara instanțelor, cum ar fi medierea, arbitrajul sau concilierea precum și a problemelor pe care acestea le ridică. Organizatorii s-au bucurat de prezența în principal a unui număr mare de studenți ai facultăților de drept, dar la manifestare au participat atât cadre didactice cât și mediatori.

Astfel, in ceea ce privește ariile concrete de discuție, tematici legate de mediere au fost abordate de Lector Univ. Dr. Simona Maria Vlădica, Reprezentantul Corpului Profesional al Mediatorilor in relația cu sistemul judiciar pe lângă Curtea de Apel București prin  prelegerea cu titlul „Medierea si rolul acesteia in degrevarea Instantelor/Parchetelor”.

Cu acest prilej, Lector Univ. Dr. Simona Maria Vlădica a avut ocazia de a le răspunde studenților la toate întrebările legate de acest subiect, printr-o dezbatere ce a vizat: principiile mediere, avantajele acesteia, cauzele care pot fi mediate in dreptul civil, infracțiunile pretabile medierii precum și etapele propriu-zise ale procesului de mediere.

Manifestare a avut loc in intervalul orar 12:00-14:00, în Sala Stoicescu a Facultății de Drept, Universitatea din București. Pentru mai multe informații despre asociatia organizatoare ELSA București, vă invităm să accesați link-ul de mai jos:

 http://issuu.com/elsabucuresti/docs/mapa_de_prezentare_elsa_bucuresti

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

 

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *