Salvati Copiii Romania lanseaza cercetarea „Bugetul public alocat copiilor”

Organizatia Salvati Copiii a lansat astazi, in cadrul unui seminar national organizat cu sprijinul Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte şi Minoritaţi, din Senatul Romaniei, cercetarea „Bugetul public alocat copiilor”, in incercarea de a raspunde la intrebarea Cati bani cheltuie statul roman pentru copiii din Romania?

Alocarile bugetare destinate copiilor si respectarii drepturilor acestora nu pot fi detectate cu usurinta in bugetul Romaniei. Studiul Salvati Copiii are in vedere trei tipuri de cheltuieli, pe care statul le aloca pentru educatie, sanatate si asistenta sociala.
Cercetarea privind bugetul copiilor arata ca insuficienta resurselor alocate de la nivel central pentru aceste trei domenii ii face pe copiii din zonele defavorizate extrem de vulnerabili. Mai mult, formula de finantare face ca bugetele alocate pentru aceste domenii sa fie influentate de bunavointa autoritatilor locale sau de capacitatea financiara a acestora, si nu de nevoile resimtite in comunitate. Toate institutiile care se ocupa de drepturile copilului si de finantarea invatamantului depind de resursele alocate de la nivel central.

Sursa: Salvati Copiii Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *