Primirea, la Palatul Victoria, a domnului Albrecht Freiherr von Boeselager,

Primul Ministru Victor Ponta l-a primit, ieri, 21 octombrie 2015, la Palatul Victoria, pe domnul Albrecht Freiherr von Boeselager, Mare Cancelar al Ordinului Suveran de Malta, aceasta fiind prima vizită în România la acest nivel în ultimii 15 ani.

Cu această ocazie, premierul Victor Ponta a exprimat aprecierea față de proiectele umanitare desfășurate în România de Ordinul Suveran de Malta, în special prin intermediul Serviciului de Ajutor Maltez din România, precum și disponibilitatea Guvernului de a sprijini dezvoltarea acestor programe.

De asemenea, a fost evidențiată atenția acordată de Ordinul Suveran de Malta proiectelor dedicate comunităților rome, în special proiecte de incluziune socială și educație, acestea reprezentând o prioritate promovată de Guvernul României.

În cadrul discuțiilor privind actualul context internațional, Marele Cancelar al Ordinului Suveran de Malta a subliniat că, în ultimul an, principalul domeniu de acțiune umanitară a vizat migraţia. Premierul Victor Ponta a evidențiat contribuția financiară și logistică a  României alocată pentru problematica migrației precum și preocupările Guvernului pentru consolidarea unor parteneriate cu organizații ale societății civile pentru a consolida această contribuție.

Sursa: Biroul de presa – Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *