Copiii sunt afectati de comunicarea deficitara dintre parintii divortati

Mediatorul Roxana Cozma a publicat in ziaruldeiasi.ro un caz in care doi parinti care au divortat prin intelegere au ajuns sa aiba o comunicare defectuasa, lucru care conduce la afectarea emotionala a copiilor care sunt prinsi la mijloc si au foarte mult de suferit.

”De data asta, este vorba despre doi oameni tineri, care au fost casatoriti, dar, cu timpul, relatia lor s-a racit, asa ca au divortat prin buna intelegere. Au impreuna doi copii (o fetita si un baiat), pe care ii iubesc si de care au avut grija amandoi, chiar daca locuiesc acum in orase diferite.

Dintr-o data, ceva a intervenit si a perturbat serios comunicarea dintre ei doi. Ca urmare, mama hotaraste sa-i ingradeasca tatalui accesul la copii si sa ii restrictioneze acestuia programul de vizita si de distractii, pe care tatal il propusese celor doi micuti, pe timpul concediului lui. Oare cine are de suferit in primul rand?! intrebare retorica. Bineinteles ca cei mai vulnerabili sunt cei doi copii, care l-au asteptat pe tati, sa se joace cu ei, sa le povesteasca, sa mearga cu ei in excursie sau doar in parc, sa fie un timp de normalitate, oricat de scurta ar fi perioada.

Ei au dreptul sa li se arate ca sunt iubiti, ca un exercitiu afectiv pe care trebuie sa-l deprinda si sa constituie un suport emotional in situatiile dificile pentru ei. si viata ni le ofera tuturor. Pe copii ii doare fiecare tacere sau vorba taioasa surprinsa in comunicarea celor doi soti, pentru ca, desi sunt mici, au, deja, experienta rupturii relatiei de familie, legata de multe alte certuri care au precedat-o.

Sentimentul de insecuritate al copiilor se accentueaza atunci cand vor sa petreaca timp de cateva ore cu tatal lor si simt ca asta creeaza momente de tensiune intre parinti. si nu vor sa o supere pe mami. Ei nu au nicio vina pentru faptul ca adultii care le sunt parinti n-au reusit sa se sustina unul pe altul, nu au mai avut incredere, respect, iubire, intelegere, unul pentru celalalt, pentru ca familia lor sa nu se destrame.”

Citeste mai departe AICI

Sursa: www.medierenet.ro

          www.ziaruldeiasi.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *