Aspecte etice ale terapiilor în utero

Ieri, 23 iunie 2015, la Hotel RAMADA Plaza a avut loc conferinta “Răspunderea civilă și penală pentru malpraxisul medical – noi tendințe legislative”, un eveniment plin de provocări ce a inițiat dezbateri aprinse între medici, pacienți, avocați, judecători și mediatori cu privire la o problemă de actualitate: malpraxisul medical. 

In cadrul manifestării, si-au mai prezentat punctul de vedere Prof. Dr. Nicolae Suciu, manager al Institutului pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului “Prof. Dr. Alfred Rusescu” in viziunea căruia fătul dupa 24 săptămâni are drepturi similare cu ale nou născutului și ar trebui tratat ca atare: „Fătul indiferent de vârsta gestațională este dependent de organismul matern și orice tratament implică intervenția asupra corpului matern. Gravida are dreptul de a refuza terapii minim invazive indiferent de varsta gestationala. Terapiile fetale invazive reprezintă un deadline al unui screening ecografic complex si adaptat realităților și achizițiilor actuale. De asemenea, consimțământul informat trebuie să se bazeze pe o ințelegere deplină, pe voluntariat natural asumat, cunoscând opțiunile de întrerupere a sarcinii în pofida manevrelor invazive.”

Această conferinţă dedicata malpraxisului medical a  venit în sprijinul tuturor părţilor implicate într-o posibila eroare medicală prin informarea acestora cu privire la modalitati de evitare a malpraxisului medical, dar şi prin  oferirea celor mai viabile soluţii juridice pentru o astfel de situaţie.

Organizatori: Sănătatea Media Group și Wolters Kluwer

Parteneri: Societatea Civila profesionala de Mediatori „Vlădica&Asociații„ si Avocatul Medicului.

Autor: Georgiana Milescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *