„Medierea prinde radacini”

mediator-bucuresti

MEDIEREA PRINDE RĂDĂCINI 'Medierea prinde rădăcini' marchează maturizarea profesională a mediatorilor care se pun în slujba cetățeanului contribuind în mod rapid, eficient și elegant la rezolvarea litigiilor cetățenilor, societăților comerciale, administrației etc.

În săptămâna medierii, 4-10 mai 2015, Consiliul de Mediere inițiază plantarea, cu ajutorul mediatorilor, a 42 de copaci în 42 de orașe reședință de județ ale României.

COPACUL MEDIERII — presupune dragoste pentru profesie și semeni, implicare, comunicare, unitate, toleranță, solidaritate, respect, pluralism, pace, democrație, libertate.

Consiliul de Mediere dorește să atragă atenția și asupra faptului că o persoană consumă în medie, în fiecare an, o anumită cantitate de hârtie și de lemn, pentru fabricarea cărora sunt tăiați și folosiți 2 copaci adulți. Pentru a restabili echilibrul natural, fiecare persoană ar trebui să planteze anual câte 2-3 arbori.

În 4 mai 2015, profesia de mediator împlinește în România 9 ani de existență. Medierea este răspunsul prin care țările civilizate au creat un instrument vital dezvoltării unei societăți sănătoase, în care respectul, colaborarea și cooperarea sunt valori de necontestat. Consiliul de Mediere crede că aceste valori sunt importante pentru societatea românească și că împreună cu mediatorii, părțile vor contribui la construirea unei culturi nelitigioase, în beneficiul lor și al statului.

'Anul 2015 reprezintă edificarea construcției pornite în anul 2006 prin adaptarea unei arhitecturi moderne a profesiei de mediator, structural aceasta capătând noblețea maturității profesionale', a declarat Mugur Bogdan Mitroi, președintele Consiliului de Mediere.

Sursa: www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *