Comisia permanentă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO

Luni, 15 iunie, a avut loc o întrevedere a membrilor Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO cu domnul ambasador Adrian Cioroianu, delegat permanent al României pe lângă UNESCO.

Subiectul principal al discuţiilor a fost reprezentat de priorităţile României la UNESCO pe termen mediu şi lung, cu un accent deosebit pe promovarea monumentelor de patrimoniu naţional ce pot fi incluse pe Lista tentativă sau pe Lista Patrimoniului Mondial. Din acest punct de vedere, s-a acordat o atenţie specială situaţiei actuale a Centrului Istoric al Sibiului şi a problemelor Ansamblului monumental Calea Eroilor de la Târgu-Jiu.

O altă temă dezbătută a fost înscrierea Iei româneşti pe Lista patrimoniului cultural imaterial al Umanităţii şi promovarea acesteia ca unul din elementele specifice al culturii române.

Membrii Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO şi-au exprimat susţinerea pentru toate iniţiativele ce au ca scop susţinerea şi promovarea culturii române la nivelul UNESCO.

Sursa: Directia Comunicare si Relatii Publice – Camera Deputatilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *