Asociatia Profesionistilor in Mediere si Arbitraj Moldova deruleaza un proiect ce ofera servicii de mediere pentru detinuti

detinuti penitenciarDe mai bine de un an şi jumătate, deţinuţii din Regiunea de Nord-Est au la dispoziţie şi servicii de mediere oferite de o asociaţie din Iaşi. Echipa de profesionişti oferă periodic traininguri persoanelor aflate în penitenciar sau în arest preventiv şi le explică beneficiile acestor servicii despre care cei mai mulţi nici nu au aflat.

Proiectul este derulat de Asociaţia Profesioniştilor în Mediere şi Arbitraj Moldova (APAM), care organizează periodic întâlniri şi traininguri cu deţinuţii din Vaslui, Iaşi, Botoşani, Bacău şi Târgu Ocna. „Am avut o colaborare foarte bună cu toate conducerile penitenciarelor, am găsit mare deschidere. Cel mai mult m-au impresionat deţinutele de la Bacău, unde este singurul penitenciar pentru femei din regiune. Toate regretau faptele şi, cel mai mult, le durea faptul că erau departe de copii şi de părinţi”, a spus Liliana Ştefan, preşedintele APAM. La întâlniri, deţinuţii au aflat detalii despre procedura medierii, faptul că orice persoane, fizice şi juridice, aflate într-o dispută se pot prezenta împreună la mediere, în mod voluntar, anterior sau ulterior declanşării unui proces în instanţă.

 

Sursa: www.ziarulevenimentul.ro 

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *