Medierea – o solutie pentru reducerea numarului conflictelor din scoli

MAi 15 Gala mediere 55Medierea reprezintă posibilitatea de soluționare a conflictelor și de găsire a unor rezolvări rapide în contextul actual al societății, expusă la o continuă schimbare legislativă și predispusă la conflict. 

Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentanți ai instituțiilor statului și oameni de afaceri, în cadrul Galei Excelenței în Mediere, ediția a IV-a, care a avut loc pe 15 și 16 aprilie, la Cluj-Napoca. În cadrul evenimentului, a fost prezentată și prima echipă de elevi mediatori din România, care, prin intermediul activității desfășurate la Transylvania College au dus la scăderea numărul conflictelor din instituția de învățământ.

„Atunci când colegii noștri sunt implicați într-un conflict, este datoria noastră să îi ajutăm să îl gestioneze cu calm. Noi parcurgem atent o serie de pași pentru a ajunge la rezultatul dorit. Limbajul adaptat și atitudinea calmă sunt esențiale reușitei. Înțelegerea la care ajungem este întotdeauna de tip win-win”, a menționat unul dintre reprezentanții elevilor.

Gala Excelenței în Mediere promovează an de an interesele familiei mediatorilor și încearca să aducă un omagiu celor care se străduiesc să plaseze medierea acolo unde îi este locul într-o societate civilizată. „Îmi place să cred că mediatorii, care se implică sufletește în această profesie, pot să dărâme orice barieră legată de neînțelegeri sau orgolii și pot să construiască o comunitate unită, dedicată viitorului profesiei noastre.”, declară Anca Lucia Stancu, mediator și organizator al Galei Excelenței în Mediere.

Ediția a IV-a a Galei Excelenței în Mediere a reunit 150 persoane, dintre care cei mai importanți reprezentanți ai medierii din România, invitați speciali din mediul juridic, de stat și cunoscuți oameni de afaceri. În decursul a două zile, participanții au aflat despre beneficiile medierii asupra mediului de afaceri, noutăți din domeniu, iar reprezentanții mediului juridic au susținut la unison importanța medierii.

 

Sursa: www.forbes.ro 

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

 

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *