Parintii au protestat la sediul CSM pentru ca Justitia sa protejeze interesul superior al copilului in Romania “Eliberati-o pe mamica Ana! Salvati-l pe copilul Anthony!”

agerpres 3933686Fundatia “PARINTI PENTRU COPII” si Alianta T.A.T.A. au organizat miting de protest astazi, 20 aprilie anul curent, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) sub deviza “MAGISTRATII ROMANI TREBUIE SA PROTEJEZE COPIII SI SA NU-I AGRESEZE!”. 

Cele doua organizatii parentale doresc sa traga un semnal de alarma care sa determine o reactie din partea CSM, care trebuie sa demonstreze ca Romania este un stat de drept, ca interesul superior al copilului este protejat si DE FACTO de catre magistratii romani, ca este momentul ca Inspectia Judiciara sa-si faca datoria si sa propuna masuri disciplinare in cazul judecatorilor si procurorilor care ignora cadrul legal existent privind protectia si promovarea drepturilor copilului si care pronunta solutii devastatoare pentru minori si pentru parintii lor.

Cazul halucinant al mamicii Anamaria Nedelcu si al fiului acesteia a dezvaluit lumii intregi o data in plus realitatea tragica pe care o traiesc copiii romani si refuzul categoric al multor magistrati de a proteja interesul superior al copilului si de a respecta cadrul legal in aceasta materie.

Cu toate ca procurorii au cerut IN CORPORE in toate dosarele civile si penale ale mamei Anamaria, ca aceasta sa nu fie separata de copiii sai cu varste de 6 si de 4 ani si sa ramana in Romania ca cetatean liber si cu drepturi depline, TOTI judecatorii au hotarat ca aceasta sa fie arestata, iar copilul Anthony sa fie returnat in Canada unui tata care l-a abuzat fizic si psihic si care ii provoaca minorului cosmaruri si in prezent, condamnand practic mama la moarte.

S-a ajuns in prezent la situatia unica in analele justitiei romane ca  Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucuresti sa afirme raspicat in fata cetatenilor Romaniei ca nu a solicitat arestarea provizorie a persoanei extrădabile Anamaria Nedelcu, procurorii  apreciind că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege nici pentru luarea măsurii arestării provizorii şi nici pentru admiterea cererii de extrădare. Drept urmare, in premiera pentru Romania, procurorii contesta arestarea mamei si cer judecatorilor sa o elibereze, pentru a reveni langa copiii sai, transformand acest caz intr-un razboi PROCURORI VS. JUDECATORI.

In dosarul civil privind rapirea internationala de minor, procurorii au concluzionat ca “nu ar fi oportuna si in niciun caz in interesul superior al copilului reintoarcerea sa in Canada la tatal sau”, cerand judecatorilor sa respinga cererea privind inapoierea copilului in Quebec.

Statul roman – prin judecatorii sai mai ales – nu-si protejeaza copiii si solutioneaza cu superficialitate si ignorand interesul superior al acestora, alegand sa-i returneze in tarile care solicita acest lucru. In acelasi timp, copiii romani care sunt sechestrati si abuzati in strainatate nu sunt repatriati cu aceeasi rapiditate si fermitate la cererea Romaniei, pentru ca demersurile autoritatilor romane sunt tardive si neprofesioniste de cele mai multe ori.

Totodata, parintii solicita membrilor CSM sa ia masurile necesare pentru ca TOTI MAGISTRATII ROMANI sa cunoasca si sa respecte cadrul legal privind protectia si promovarea drepturilor copilului, in conditiile in care judecatorii si procurorii ignora de ani de zile criteriile de determinare a interesului superior al copilului stipulate de Legea nr. 272/2004 republicata, cu toate ca acestea sunt OBLIGATORII pentru instantele judecatoresti.

 

Sursa: Asociatia T.A.T.A

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *