Magistratul Octavia Spineanu-Matei, candidatul României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

spineanu octaviaGuvernul a nominalizat candidatul României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene în persoana doamnei judecător Octavia Spineanu-Matei, precum și propunerile de rezervă, domnul Norel Rosner și doamna Laura Ivanovici.

Printr-un Memorandum adoptat astăzi, Executivul a aprobat nominalizările comisiei de selecție condusă de ministrul Justiției, Raluca Alexandra Prună.
Propunerea României pentru postul de judecător la Tribunalul Uniunii Europene va fi transmisă până la data de 29 februarie 2016, conform calendarului pentru derularea activităților aferente procedurii de selecție, având în vedere că mandatul judecătorului român al Tribunalului Uniunii Europene va expira la 31 august 2016.
Potrivit art. 254 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE), judecătorii Tribunalului sunt numiți de comun acord de guvernele statelor membre, pentru o perioadă de 6 ani. Persoanele numite sunt alese de fiecare stat membru dintre personalități care oferă garanții depline de independență și care au capacitatea necesară pentru exercitarea unor înalte funcții jurisdicționale.

 

Sursa: Biroul de Presa – Guvernul Romaniei

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

 

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *