Interviu cu mediator Mirela Dragu

12642667 1315302918495755 1509137308138199198 nIntr-un interviu acordat pentru elefantelcurios.wordpress.com si preluat de juridice.ro, mediatorul Mirela Dragu vorbeste despre importanta acordului de mediere. Iata mai jos fragmente din interviu:

 

Cat de important este un „acord de mediere” in cadrul procesului, cand avem la mijloc unul sau mai multi copii?

 

Mirela Dragu: Mediatorul faciliteaza dialogul dintre cele doua parti, astfel incat acestia sa ajunga la o solutie reciproc avantajoasa, ce va fi cuprinsa in inscrisul ce se numeste Acord de Mediere.

Prin abilitatile pe care le are si prin experienta dobandita, prin intrebarile pe care le adreseaza partilor, mediatorul reuseste sa ajute la gasirea de raspunsuri si solutii pentru problemele existente. Din variantele de rezolvare pe care fiecare dintre parti le identifica, cu ajutorul negocierii asistate de mediator, vor ajunge la acea varianta „win-win” care sa corespunda interesului superior al copilului.

Un conflict de familie, in care sunt implicati si copii minori, va fi incheiat printr-un Acord de Mediere ce va contine atat un program de crestere si educare a acestora (plan parental), cat si modalitatea in care fiecare parinte va contribui la intretinerea copiilor.

In cazul in care exista un litigiu pe rolul instantei, iar partile se prezinta cu un Acord de Mediere incheiat la mediator, judecatorul ia act de acest acord.

Mediatorul nu face o evaluare si nu intocmeste un raport, in ceea ce priveste conflictul mediat, el nu da solutii, nu judeca si nu da sfaturi!

 

Izabela Marinescu: Este obligatorie vizita la mediator?

 

Mirela Dragu: Nu. Vizita la mediator nu este obligatorie, este recomandata. Medierea este o procedura voluntara si se bazeaza pe liberul consimtamant al partilor. Acestea au posibilitatea sa-si expuna punctele de vedere pe care nu ar putea sa le sustina in fata instantei, din cauza barierelor emotionale. Medierea se desfasoara intr-un cadru confidential si informal”.

 

Vezi interviul integral AICI

 

Sursa: www.juridice.ro

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

 

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *