Procesul verbal al sedintei Consiliului de Mediere din data de 24.09.2015

Consiliul de Mediere a publicat pe site-ul www.cmediere.ro procesul verbal al sedintei  din data de 24.09.2015.

 

La sedinta au luat parte opt membri ai Consiliului de Mediere: Sustac Zeno, Badulescu Dorin, Munteanu Mihai, Ichim Gabriela, Iacob Anca, Padeanu Marin, Dedu Ion si Ionescu Nicoleta.

Pe ordinea de zi au fost votate urmatoarele: Autorizari/Avizari (5 dosare), Comisii de disciplina, Propuneri trimise la Ministerul Justitiei, Procedura SAL/SOL, Diverse (disponibilitatea pe partea de mediere in contextul cizei refugiatilor).

A fost aprobat Regulamentul de Organizare si Functionare a departamentului SAL/SOL si Regulile de Procedura SAL in vederea recunoasterii ca entitate SAL de catre autoritatea competenta, Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri in baza prevederilor Ordonantei nr. 38/2015.

Propunerile au fost transmise Ministerului de Justitie, proiectul avand sustinerea Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor si aviz negativ din partea Comisiei de Munca.

Mediatorii trebuie sa fie entitati SAL, iar in relatia cu Ministerul Energiei este de preferat o relatie institutionala. In acest sens se lucreaza la o hotarare de Guvern.

In cadrul sedintei a fost votata in unanimitate emiterea hotararii cu procedurile SAL/SOL inaintate la Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri.

Au fost expediate autorizarile si avizarile pentru furnizorii de formare.

Cu privire la proiectul POCA, pe 29.29.2015 a avut loc intalnirea cu doamna Trofin.

Incepand cu 12 octombrie 2015, pe postul national de televiziune (TVR) va fi difuzata la ora 18:30 emisiunea ”Mediatorii”. Emisiunea va avea doua sectiuni si va fi inregistrata, fiind preluata si de TVR International si celelalte posturi TVR. Emisiunea va fi redifuzata timp de 36 de luni, iar TVR o va promova.

Dintre ofertele pentru date si voce de la Telekom, Orange, Digi, RCS-RDS pentru CPMJ si CA s-a optat pentru Telekom la momentul aprobarii Proiectului POCA.

Evenimentul ”10 ani de mediere la Buzau” va fi organizat in perioada 15-20 noiembrie 2015.

Protocolul cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a fost aprobat in forma convenita. Protocolul creeaza baza de actiune in relatia cuMinisterul Justitiei. Scrisoarea de prezentare si acreditare a membrilor CPMJ se va trimite catre Curtile de Apel. Protocolul va fi incheiat pe o perioada de 5 ani, putand fi consultat pe site, dupa semnarea lui.

A fost votata in unanimitate emiterea unei hotarari conform procedurii 129 ANC privind emiterea unui nou certificat emis de Consiliul de Mediere in cazul pierderii celui initial.

De asemenea, a fost votata in unanimitate emiterea unei hotarari privind taxa de infiintare a sediului secundar. Taxa se va percepe pe SCPM sau pe BMA in cazul modificarii formei de exercitare a profesiei.

Sursa: www.cmediere.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *