Proiect pilot care vrea sa transforme elevii violenti in mediatori ai conflictelor scolare

Intr-o stire publicata pe www.stiri.tvr.ro se arata ca un poiect pilot vrea sa transforme elevii violenti in mediatori ai conflictelor scolare. 

Proiectul a fost demarat de profesori de la Universitatea Bucuresti in contextul in care violenta intre elevi in unitatile de invatamant duce la scaderea performantei scolare, iar in unele cazuri chiar si la abandon.

Conform unui studiu realizat de Asociatia Telefonul Copilului, aproape jumatate dintre copiii din Romania au fost la un moment dat victime ale bullying-ului (forma de hartuire care se manifesta printr-un comportament agresiv si repetat).

Conform aceslui studiu, elevii sunt agresati cel mai des in sala de clasa, in procent de 57,65%, pe coridorul institutiei de invatamant in procent de 33,17% si in curtea scolii sau in apropierea institutiei de invatamant in procent de 32,53%.

Proiectul Universitatii Bucuresti va fi aplicat in sapte scoli si va fi urmat de un studiu concret cu privire la amploarea fenomenului violentei in scolile din Romania.

Sursa: www.stiri.tvr.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *