Procesul verbal al sedintei Consiliului de Mediere din data de 30 august 2015

Consiliul de Mediere a publicat marti, 1 septembrie 2015 procesul verbal al sedintei Consiliului de Mediere din data de 30.08.2015.

La sedinta au luat parte toti cei noua membri titulari ai CdM si un membru supleant.

Pe ordinea de zi au figurat: Autorizari / Avizari; Comisii de disciplina; Proiectul de modificare a legii medierii si Diverse.

La capitolul ”Diverse” au fost introduse punctele: Ordonanta SAL/SOL, parteneriatul cu Televiziunea Romana (TVR) si proiectul POCA.

Primele doua puncte, avand caracter confidential s-au discutat la sfarsitul sedintei Consiliului de Mediere.

Privind proiectul de modificare a Legii Medierii s-au facut urmatoarele propuneri:

– In cauzele mai vechi de 18 luni pe rolul instantelor si nesolutionate sa se parcurga procedura medierii (in cazul in care nu s-a incercat procedura)

– Cele 18 luni sa fie socotite din momentul depunerii cereri in instanta

– Propunerea de modificare legislativa sa fie redactata conform cerintelor din tehnica legislativa, in acest sens avandu-se in vedere o intalnire cu presedintele Comisiei juridice din Senat

– Reprezentantii CPMJ propun modificarea a 19 articole (art.2, 24, 34, 41, 43, 58, 60^1, 60^2, 63, 65, 70 etc). De asemenea se cere ca proiectul de lege sa fie corelat cu Statutul.

– S-a votat in unaminitate Hotararea in baza careia Consiliul de Mediere a deccis modificarea si completarea Legii 192/2006

– S-a votat Hotararea prin care sa se adopte textul lucrat ca propunere de modificare a Legii 192/2006. Hotararea a fost luata cu 8 voturi, Marin Padeanu ddeclarandu-se impotriva.

Privind Ordonanta SAL/SOL s-au discutat urmatoarele:

– De la publicarea ordonantei (OG nr.38/2015) Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri va lua act si va aviza tot ce inseamna entitate SAL/SOL

– Consiliul de Mediere trebuie sa depuna documentatia in vederea avizarii in termen de 10 zile

– Criteriile pentru selectia mediatorilor ce vor fi entitati SAL

– Departamentul SAL/SOL este mandatat pentru a depune documentatia in vederea obtinerii avizului de la Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri

Cu privire la protocolul cu Institutul National al Magistraturii (INM), presedintele CdM, Mugur Bogdan Mitroi a anuntat ca protocolul se va semna pentru formarea mediatorilor de catre formatori de la INM.

Membrii Consiliului de Mediere s-au aratat de acord in unanimitate pentru incheierea unui protocol cu Televiziunea Romana (TVR) in vederea promovarii medierii si a profesiei de mediator.

Privind proiectul POCA, mediatorii vor primi prin intermediul CPMJ un formular in vederea intocmirii unei statistici. Vor fi finantate/cofinantate toate cheltuielile cu sediile CPMJ si organizarea zilei mediatorilor. In plus, presedintele CdM a mai anuntat ca exista discutii avansate cu furnizorii de telefonie si internet pentru CPMJ. Pana la sfarsitul lunii septembrie se va finaliza varianta de proiect in forma scrisa.

Urmatoarea sedinta publica a Consiliului de Mediere va avea loc in data de 25 septembrie 2015 la ora 14:00.

Sursa: www.cmediere.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *