Raspunsul Comisiei Europene privind proiectul de lege SAL/SOL

Raspunsul Comisiei Europene privind proiectul de lege SAL/SOL a fost publicat pe website-ul Consiliului de Mediere in data de 8 iulie 2015 fiind intocmit de Directia Generala de Justitie si Consumatori si semnat de Oliver Micol, sef de unitate, insarcinat sa raspunda in locul Comisarului European pentru Justitie, Vera Jourova.

In cadrul raspunsului se arata ca Directiva 2013/11/UE va fi transpusa in 9 iulie 2015, iar statele membre ale UE trebuie sa comunice Comisiei Europene textul legislatiei de transpunere. De asemenea, tot pana pe 9 iulie 2015, statele membre ale UE trebuie sa informeze Comisia Europeana in legatura cu autoritatile pe are le-au desemnat in conformitate cu dispozitiile directivei.

Seful de unitate multumeste pentru informatiile furnizate de Consiliul de Mediere cu privire la competentele Consiliului de Mediere in Romania, explicatiile privind cadrul actual in materie de mediere din Romania si pentru Proiectul de lege privind caile alternative de solutionare a litigiilor dintre consumatori si comercianti.

In raspuns se mai arata ca Guvernul Romaniei este abilitat in a comunica autoritatea competenta sau autoritatile competente desemnate in temeiul Directivei SAL si legislatia adoptata de legiuitorul roman in vederea transpunerii directivei.

Consiliul de Mediere a transmis in 22 mai 2015 comisarului European pentru Justitie, Vera Jourova o scrisoare referitoare la transpunerea Directivei 2013/11/UE in Romania.

Raspunsul Comisiei Europene intocmit de Directia Generala de Justitie si consumatori a fost inregistrat la ”documente primite” de Consiliul de Mediere sub numarul 3190 in data de 08.07.2015.

Sursa: www.medierenet.ro

           www. cmediere.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *