Succes al Facultății de Drept a Universității din București la cea de-a zecea ediție a “ICC Mediation Competition”, cea mai mare competiție organizată de Camera Internațională de Comerț, Paris

ICC Mediation Competition, concursul organizat anual la Paris de către Camera Internațională de Comerț, aflat la cea de-a zecea ediție, este unul dintre cele mai prestigioase concursuri internaționale de drept privat și este singurul concurs internațional de procese simulate de mediere comercială din lume.

Ediția aniversară de anul acesta a reunit peste 500 de participanți, provenind din peste 40 de țari, astfel fiind reprezentate 66 dintre cele mai renumite universități ale lumii, echipa Facultății de Drept a Universității din București fiind la a doua participare.

La această ediție a concursului, desfășurată în perioada 6-11 februarie 2015, echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat Premiul special “Best mediation advocacy skill”. Grație acestei reușite, echipa și-a asigurat prezența în palmaresul prestigiosului concurs, o premieră pentru o echipă românească.

Concursul s-a desfasurat pe parcursul a 6 zile, in locații aparținând Camerei Internaționale de Comerț Paris și a unor case internaționale de avocatură, timp în care a avut loc un total ce depășește 200 de runde de mediere. 

In aceste runde preliminare, echipa Facultății de Drept a Universității din București s-a întâlnit cu următoarele 4 echipe: Universitatea din Maastricht (Olanda), Universitatea Leibniz Hanovra (Germania), Facultatea de drept FDV – Faculdade de direito de Vitoria (Brazilia) și Facultatea de drept din cadrul Universității Fatih (Turcia).

Concursul presupune doua etape, anume etapa redactarii planurilor de mediere și etapa sesiunilor de mediere propriu-zise. In prima etapă, echipele participante trebuie să intocmească un plan de mediere individualizat pentru fiecare dintre spețele concursului, anunțate, în general, la sfârșitul lunii noiembrie, plan ce va constitui cadrul în care se va desfașura sesiunea de mediere. In etapa orală a concursului, echipele participă activ la negocieri asistate de cei mai buni mediatori comerciali din lume, la care fiecare parte incearca să își realizeze interesele comerciale.

Membrii echipei Facultății de Drept a Universității București care au reușit să obțină această performanță sunt Oana Codrea, studentă în anul IV la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi student masterand anul I – Maîtrise en Droit Européen et International des Affaires în cadrul Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene și Victor Mateescu, student în anul IV la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, instruiți și coordonați de av. dr. Ana Gabriela Atanasiu.

Echipa multumește antrenoarei pentru îndrumarea la pregatire. De asemenea, echipa multumește pentru susținerea financiară acordată în scopul participării la concurs casei de avocatura PeliFilip SCA, sponsor unic la echipei Facultății de Drept a Universității din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *