Medierea, o solutie in stabilirea custodiei copilului

medierecustodiecopil

medierecustodiecopilMedierea este una din cele mai bune soluții atunci cȃnd vine vorba de custodia comunǎ a copilului, procedurǎ prevazutǎ ȋn  Noul Cod Civil,  care prevede  cǎ exercitarea autoritǎții pǎrintești se face de regulǎ ȋn mod egal de cǎtre ambii pǎrinți ai copilului.

Astfel, custodia comunǎ este un drept al copilului și privește ȋn mod direct relația copil-pǎrinte dar  privește și relația pǎrinte-pǎrinte, deaorece este clar cǎ cei doi pǎrinți vor  interacționa și dupǎ separare.

Mediatorul este un  țert neutru și imparțial, care sub confidențialitate, ajutǎ parinții sǎ se deschidǎ unui proces de comunicare. Prin mediere pǎrinții pot ȋncepe, dupǎ separare, sǎ aibǎ o relație de colaborare, pentru binele copilului. Mediere stopeazǎ ȋnvinovǎțirea pǎrintilor și acuzele reciproce și ajutǎ la separarea copilului de conflictele existente ȋntre pǎrinți. De asemenea, medierea propune pǎrinților setarea unor reguli ȋn privința relației dintre ei, ajutǎ pǎrinții sǎ ȋnțeleagǎ cǎ o datǎ cu separarea, relațiile dintre ei se schimbǎ, ȋnsǎ nu se rup, se realizeazǎ o responsabilizare a pǎrinților, iar aceștia ȋși pot exprima liber nevoile, prioritǎțile, anxietǎțile și așteptarile, ȋn cadrul sedințelor de mediere.

Acordul de Mediere poate fi modificat prin buna ȋnvoialǎ a pǎrților, medierea mai presupune și confidențialitate și neplata taxelor de timbru dar, cel mai important, costul și stresul emoțional al unui proces judiciar este mult  mai mic atȃt pentru pǎrinți cȃt și pentru copii.

O bunǎ relaționare a pǎrinților va ajuta copilul sǎ se simtǎ ȋn siguranțǎ dupǎ separarea pǎrinților dar și  sǎ ȋși menținǎ ȋncrederea ȋn ambii pǎrinți. Medierea  ȋn stabilirea custodiei copilului este o procedurǎ ce are la bazǎ dialogul.

 

Sursa: c-mediere.ro

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *