Cine este mediatorul?

cine este mediatorul

cine este mediatorulMediatorul este persona care ȋși oferǎ cunoștințele și experiența ȋn soluționarea conflictelor, iar pentru a se pozitiona bine ȋn piațǎ se “reinventeazǎ” la fiecare mediere, ȋn funcție de pǎrți și de obiectul conflictului dintre ele.

Astfel, mediatorii sunt cei care dau valoare serviciilor lor, care conduc la refacerea comunicarii dintre pǎrți și la o soluție personalizatǎ a disputei lor.  Medierea nu este un produs foarte cunoscut pe piața din Romȃnia, chiar dacǎ este un produs fiabil pe piețele mari din Europa și America, pentru ca nu are istorie ȋn Romania și nici nu este promovatǎ suficient.

Medierea este o profesie liberalǎ iar regula de bazǎ a medierii este cǎ nu existǎ nicio regulǎ. Mediatorul este un artist al consensului și fiecare ședințǎ de mediere pe care o conduce ȋnseamnǎ o noua creație. Iar creațiile includ ȋn ele experiențǎ, minte și suflet ca sǎ poatǎ dǎinui.

Asemǎnarea dintre mediere și mediul de afaceri este reprezentatǎ de dorința profesioniștilor din cele douǎ domenii de a nu trena o situație care poate produce efecte negative, implicarea directǎ a factorilor de decizie ȋn identificarea soluției viabile precum și determinarea punerii ȋn aplicare a ȋnțelegerii. Așa cum firmele ȋși vȃnd produsele ȋn piațǎ și au clienți care le cumpǎrǎ și mediatorii au oferte personalizate pentru diferitele tipuri de conflicte, pentru cǎ piata conflictelor nu poate fi ȋncadratǎ ȋntr-un singur tipar.

 

Sursa: medierenet.ro

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *