Redau mai jos un articol redactat de Sarah Malik, mediator din Maryland și absolvent al Facultății de Drept a Universității George Washington.
Când părinții sau cuplurile decid să se despartă, să recurga la un divorț sau au în vedere o modificare a unei chestiuni legate de familie, decizia lor de a urmări medierea este probabil datorata interesului lor de a păstra problema civilizată, eficientă și facand economie de bani.
Aceste obiective sunt mult mai probabil să fie îndeplinite dacă părțile se pregătesc pentru mediere în mai multe moduri diferite.
În primul rând, pregătiți-vă emoțional. Acest lucru poate fi evident, dar uneori oamenii sunt prinși in propriile emotii atunci când vorbesc despre copii, căsătorie sau finanțe.
Rețineți că mediatorii se așteaptă să vadă câteva lacrimi, furie sau frustrare din partea ambelor părți.
Unii oameni care si-au suprimat sentimentele sunt surprinși atunci când se află în fața celeilalte persoane, iar acele momente pot înăbuși o mediere. Totusi nu lasati acest lucru sa termine o mediere. Stati o clipa pentru a va aduna gandurile sau pentru a cere o pauza rapida.
În al doilea rând, pregătiți cifrele. Dacă intenționați să mediati pentru a discuta despre proprietate, venituri și finanțe, pregătiți-vă.
Dacă doriți să utilizați o figură pe care o considerați corectă (de exemplu, valoarea proprietății imobiliare), atunci mergeti la mediere cu o anumită documentație pentru a vă sustine punctul.
Majoritatea oamenilor se simt confortabili ajungând la un acord cu privire la chestiunile financiare, odată ce au încredere în cifre. Prin urmare, o mediere productivă ar trebui să implice o discuție despre cifre și sa aiba calcule concrete.
În al treilea rând, pregătiți-vă de ascultare. Acest lucru poate părea copilăresc, dar fundamentul oricărei medieri reușite constă în ascultarea cu adevărat a cuvintelor celeilalte persoane în timpul procedurii de mediere.
Fii realist cu privire la ceea ce crezi că cealaltă parte speră să atingă. Cunoașteți rezultatul ideal. Apoi, reține că orice acord incheiat care intră în acest spectru este probabil, în majoritatea cazurilor, semnul unei medieri reușite.
Mediatorii sunt acolo pentru a ghida și a facilita o conversație productivă, pentru a ajunge la un rezultat convenit. Cu dorința de a lucra și pregătirea părților, șansele unei mediere reușite cresc semnificativ.
Sursa: https://www.mediate.com/articles/MalikS1.cfm
MEDIEREA ESTE SOLUTIA!
AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !
Dr. Simona Maria VLĂDICA
Mediator autorizat