Formula pentru succes in medierea si stimularea interactiunilor si rezultatelor pozitive

Redau mai jos un articol scris de Mr. Steven C. Goldman, mediator certificat in Saint Petersburg, Florida. 

„Nu stiu lucruri despre voi si nu o sa fac matematica in public, nu o sa elaborez formule matematice nebunesti care sa le spuna lucrurilor pe nume. Cu toate acestea, am elaborat o formulă de succes în medierea și încurajarea interacțiunilor pozitive și a rezultatelor pe care am ajuns să le apreciez și cred că sunt demne de împărțit în public. Deci, s-ar putea să întrebați despre ce este vorba in aceasta formulă? Este C + S + T – AR = SI, care se formulează pentru colaborare plus sinergie plus munca în echipă, minus relațiile adversare egale cu interacțiunile de succes:

  • Colaborare – situatia a doua sau mai multe persoane care lucrează împreună pentru a crea sau atinge un obiectiv similar.
  • Sinergia – eficiența crescută care rezultă atunci când două sau mai multe persoane sau întreprinderi lucrează împreună.
  • Lucrul în echipă – munca făcută de oamenii care lucrează împreună ca o echipă pentru a obține ceva.
  • Relația adversară – care implică două sau mai multe persoane sau două părți care se opun reciproc.

În ultimii 19 ani de mediere am învățat că această formulă a îmbunătățit experiențele de mediere, a facilitat  comunicarea, iar participanții au îmbrățișat eforturile de colaborare și au încercat să spargă barierele și să construiască poduri.

Această formulă este un proces minunat de a încerca să aducă schimbări pozitive și interacțiuni între diferite grupuri, cum ar fi parteneriatele de muncă și de management, supervizorii și relațiile subordonate, colegii etc.

Este esențial ca, înainte de orice interacțiune (interacțiuni), să încercați să mergeți în întâlnire cu o abordare colaborativă și sinergică pentru a începe un efort de a păstra interacțiunile pozitive și pentru a continua.

Uneori, colaborarea și consolidarea coalițiilor cu alte resurse este esențială pentru creșterea șanselor de a obtine sprijin, de a rezolva disputele, de a deschide liniile de comunicare și de a repara relațiile.

Focalizarea centrală trebuie să se îndrepte spre interesele care stau la baza, mai degrabă decât pe pozițiile sau cerințele tuturor părților și este o componentă critică a acestei formule de succes.

Evident, atunci când oamenii se află în conflict, munca în echipă este unul dintre ultimele lucruri pe care cineva le gândește. Ca mediator doriti sa pastrati mereu conceptul de lucru in echipa si acronimul pentru TEAM ( Impreuna, Toata Lumea, Castiga mai mult –  Together Everyone Achieves More).

Sursa: https://www.mediate.com/articles/GoldmanS4.cfm

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *