Conflictul marital nu este o tulburare de sanatate mintala

Va invit sa cititi mai jos un articol redactat de Dr. Burnett-Brown, doctor in psihologie care prezinta avantajele apelarii la mediere inaintea degenerarii conflictului marital intr-o cauza de litigiu in instanta precum si preconceptia conform careia conflictul marital este o tulburare mentala:

„Atunci când doi oameni formează o uniune, fie că este vorba de o uniune legală, cum ar fi căsătoria sau un parteneriat intern, va exista un conflict. Acestea sunt faptele vieții. Modul în care este gestionat conflictul depinde de o serie de factori. Cea mai importantă dintre acestea este modul în care a fost tratat conflictul în familia acelei persoane.

Celălalt factor este personalitatea indivizilor.

Datele statistice privind succesul consilierii în căsătorie nu sunt concludente, dar având în vedere că mai multe cupluri caută sa mearga la terapie mai mult decât oricând și că rata divorțului este mai mare, se pare că apelarea la un ajutor psihologic pentru o problemă de sănătate non-mentală poate să nu fie răspunsul potrivit.

Studiile arată că unul dintre motivele pentru care consilierea și terapia căsătoriei nu funcționează este că mariajul este tratat ca și cum ar fi o tulburare mentală.

Este, de asemenea, tratată ca și cum ar fi o singură entitate care uită că există două persoane distincte implicate în relația cu conflictul.

Conflictul marital nu apare deoarece una sau ambele părți suferă de o tulburare pre-existentă de sănătate mentală.

Conflictul marital există din cauza inexistenței unor abilități eficiente de comunicare și negociere între două forțe opuse.

Da, este corect. Din momentul în care un cuplu se întâlnește și decide că doresc să formeze o relație, sunt două forțe opuse.

Fiecare dintre ei intră în relație ca doi oameni diferiți care doresc lucruri diferite. Chiar și lucrurile pe care le doresc au grade diferite de diferențe.

Într-un fel, oamenii care intră într-o căsătorie fac acest lucru cu convingerea că, atunci când doi oameni se iubesc unii pe alții, totul se va rezolva.

Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii. Mulți nu vorbesc despre detalii importante care sunt necesare pentru o căsătorie de succes, dar sunt șocați atunci când apare conflictul.

Căsătoria este o uniune legală. Romantismul, religia și orice altceva sunt o uniune legală. Dacă o persoană intră într-o relație de afaceri cu cel mai bun prieten al său, aceasta este o uniune legală. Asadar, daca cei doi prieteni nu stabilesc de la inceput in ce directie doresc sa se indrepte business-ul si ce masuri trebuie luate pentru a ajunge acolo, acea uniune legala de afaceri o sa esueze si cel mai probabil si prietenia dintre cei doi va avea de suferit.

Conform celor mai multe rapoarte de cercetare, cuplurile nu caută terapie pentru căsătorie sau consiliere până când nu ajung in punctul de disfuncție maritală.

Apoi, terapia este la fel de reușită ca dorința cuplului de a o face să funcționeze și dorința de a face unele schimbări.

Unele cupluri fac terapie si ani de zile ca in final tot la divort sa ajunga.

Conflictul marital sau de relație nu este o tulburare de sănătate mentală. Este o incapacitate de a rezolva conflictul.

Medierea nu are legatura cu repararea comportamentului unei persoane sau orice alt lucru ci rezolva conflictele care afecteaza casatoria.

In momentul in care consilierea in casatorie nu functioneaza oamenii cauta ajutorul unui avocat. In acest moment conflictul a crescut la un nivel la care acum au lucruri noi pentru care sa lupte: copiii, proprietatile, bunurile si a cui vina este!

Dacă nu pot ajunge la o rezoluție, adesea este angajat un mediator specializat pe problemele de familie pentru a ajuta la rezolvarea conflictului.

Chiar și în medierile în care este clar că divorțul va avea loc, argumentul revine la conflictul marital.

Acesta este un semn clar că nici una dintre părți nu dorește să divorțeze, se simt doar neajutorate și în imposibilitatea de a trăi cu conflictele în desfășurare.

Majoritatea medierilor se termină in rezolutie, adică părțile ajung la un acord privind custodia copilului, sprijinul pentru copii și bunurile maritale.

De multe ori, ei chiar ajung la un acord asupra motivelor pentru care căsătoria s-a terminat.

Acest aspect ne da de gandit…

De ce nu apelati în primul rând la mediere? Rezolvați conflictul marital înainte de a deveni conflict de divorț și conflict privind custodia copilului.

Permiteți unui mediator de divorț să vă ajute să vă mediați conflictul marital, înainte ca acesta să devină un caz pentru instanțele judecătorești sau oportunitatea unui salariu mare pentru avocați!”

Sursa: https://www.mediate.com/articles/BbrownBl20170512.cfm

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *