Medierea conflictelor de munca! Iata ce trebuie sa stiti!

 mediere conflicte muncaIata care sunt conflictele de munca supuse medierii:

 

Conflictele de munca privesc in general aspecte legate de continuarea/incetarea/derularea unui contract individual de munca. O alta categorie o reprezinta contractele colective de munca. A treia categorie sunt conflictele de la locul de munca care apar intre colegi sau departamente.

 

Medierea ofera posibilitatea de a rezolva in timp scurt aceste conflicte, de a transforma o situatie nefavorabila intr-o noua oportunitate si de a gasiti solutii pe termen lung.

Modificarile intervenite in contractul individual de muncă prin acord se pot referi la oricare dintre următoarele elemente: durata contractului; locul muncii; felul muncii; condiţiile de muncă; salariul; timpul de muncă şi timpul de odihnă.

 

Pe langa conflictele dintre angajat si angajator, conflictele care apar intre angajatii (departamentele) unei societati comerciale/companii/institutii cauzeaza de asemenea pierderi importante. Conflictele intre colegi sunt neglijate si raman cel mai adesea nesolutionate o perioada indelungata de timp, ceea ce genereaza un climat de munca tensionat si neproductiv, sabotaje, stres, inactivitate si pierderi financiare insemnate.

 

In afara acestor aspecte care tin de drepturile individuale ale unui angajat, mediatorul poate ajuta la realizarea acordurilor dintre sindicate si patronate cu privire la drepturile colective, la nivel de organizatie.

 

Medierea coflictelor de munca poate interveni atat in faza extraprocesuala (inaintea declansarii unui proces in instanta) cat si in etapa procesuala (dupa ce s-au formulat cereri de chemare in judecata, apel sau recursuri).

 

MEDIEREA ESTE SOLUTIA!

AFLA MAI MULTE la telefon 0752.23.15.73 sau pe e-mail casademediere@gmail.com !

Dr. Simona Maria VLĂDICA

Mediator autorizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *